tisdag 4 maj 2010

I en husgrund någonstans i Sverige

Äntligen har jag orkat skruva mig in i grunden för att placera en tempgivare till mitt senaste klipp "trådlös utetemp" så att jag kan följa tempen där nere i "varmgrunden". Har tidigare haft en analog temp liggande där inne men tänka sig vilken dålig idé då man måste in där varje gång för att kontrollera. Nästa steg blir att skaffa en fuktgivare men jag väntar tålmodigt på uppgraderingen av Logger 2020 som tydligen ska kunna logga en fuktgivare också förutom de 20 (?) tempgivarna och de 2 elmätarna. 9.9 grader celcius efter en timme i grunden, vad har ni andra cellplastdirekt-grund-ägare för tempar och fuktnivåer därute i Sverige ?

3 kommentarer:

Karin Hallberg sa...

Vi har ingenting där nere men vi borde ha det. Hade varit lite coolt med någon nätverkskopplad tjofräs med iPhone-applikation så man på iPhonen kan se tempen "när man vill". Men ja det är lite overkill och nördigt så en vanlig trådlös temp och hydrostat borde räcka... ;)

Unknown sa...

icussVi skall till och bygga i veckorna. Vart satte du fuktmätaren? Har du loggat några värden?

MVH
Anders

Anders sa...

Jag har lagt in en trådlös mätare från Oregon scientific och den loggar jag i mitt huvud :) Tempen är kring 10-12 grader och fuktigheten 55-65% beroende på årstid. Vi hade fläkthaveri ett tag och då var väl fukten uppe på 70-72 som värst men alltsom ofta under 70% ändå. Bygger Du med Cellplast direkts grund och vad blir det för hus ?